Olimpijski festival dječjih vrtića sutra u Samoboru

14. svibnja 2018.
Komentari isključeni
505 Pregleda

Samoborski športski savez i ove godine organizira u suradnji s Dječjim vrtićima Samobora i Svete Nedelje „17. Olimpijski festival dječjih vrtića“ koji će se održati u utorak 15. svibnja od 10 do 12 sati na Gradskom stadionu Samobor. Zamjenski datum održavanja, u slučaju lošeg vremena, je četvrtak 17. svibnja.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je 2002. organizaciju sportskih natjecanja pod nazivom “Olimpijski festival dječjih vrtića”.čime promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja i službenih osoba zaduženih za provođenje pravila, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja.
Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na području cijele Hrvatske i održava svake godine u svibnju. Znak Olimpijskog festivala dječjih vrtića su stilizirani olimpijski krugovi , a slogan glasi “I ja ću biti olimpijac!”.

Na priredbi će sudjelovati svi dječji vrtići Samobora i tri vrtića Svete Nedelje: DV Grigor Vitez, DV Izvor, DV Osmijeh, DV Dječji san, DV Dječjih grad, DV Potočić iz Rakovog Potoka, WDV Neven kao i DV Slavuj iz Svete Nedelje, DV Mali prijatelji.
Na ovogodišnjem Festivalu nastupit će tristotinjak mališana s voditeljima i trenerima.

Dođite i vi bodriti male predškolce na ovom prekrasnom festivalu sporta!

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.