5. medalja za gimnastičarke

14. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.841 Pregleda

U subotu 12. svibnja 2018. se u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton, održalo 1. kola kupa Hrvatske.

Po prvi put u A programu nastupila je Rebecca Kenda u kategoriji kadetkinja. Kao jedina u cijeloj regiji sjever koju čini 10 klubova iz Zagreba, Varaždina , Čakovca, Siska i Samobora.

Gimnastički klub Samobor jedini od ovih 10 navedenih klubova nema svoju dvoranu već trenira na prostoru 16×9 metara iza zavjese u Borilačkoj dvorani.
Leire Golubić nastupila je u kategoriji kadetkinja B i osvojila je srebrnu medalju.
Srebro je osvojila i ekipa juniorki C: Maja Lehpamer, Tara Bartaković, Barbara Jelić, Ema Babić i Tea Tadić. Najbolja pojedinka bila je Tara na 5. mjestu.
Dvije bronce u Samobor su donjele dvije ekipe. Ekipa kadetkinja C u sastavu: Korina Petrović, Marta Jelić, Lucija Mučnjak, Bruna Mrzak, Ana Matilaščić i Eva Prčić.
Najbolja među njima bila je Marta Jelić na 7. mjestu.

Druga bronca pripala je seniorkama C: Miji Šaban, Tiji Seletković i Eli Tadić. Najbolja pojedinačno bila je Eli na 5. mjestu.

Po prvi put u B programu nastupile su mlađe kadetkinje: Mia Bajan, Jelena Kruhan, Elena Vlahović, Lora Jaklenec i Nola Lucarić. Trema je ovog puta odradila svoje te su nakon mnogobrojnih padova s grede ostale bez medalje na 4. mjestu.
Najbolja pojedinačno bila je Jelena Kruhan na 9. mjestu.
Svoj prvi nastup u B programu imala je i Ema Kristina Šprljanu kategoriji juniorki. Osvojila je 7. mjesto.

U istoj kategoriji nastupila je i Dora Jurković i osvojila je 6. mjesto.
Sara Sabljo bila je naša jedina predstavnica u kategoriji mlađih juniorki C te je između 40 natjecateljica zauzela 18. mjesto.

Sutkinje na ovom natjecanju bile su Sara Mihelić i Paula Stier.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.