Cvjetnim korzom obilježen Majčin dan!

13. svibnja 2018.
Komentari isključeni
628 Pregleda

Majčin dan danas je u Samoboru obilježen Cvjetnim korzom. Preko 600 mališana iz samoborskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola odjeveni u cvjetne kostime, sinkronizirano je u zajedničkoj koreografiji, plesalo i pjevalo hrvatske tradicijske dječje plesove i pjesme.

Velikim pljeskom popratila ih je brojna publika, a ovo događanje 4. godinu za redom organizirao je Folklorni ansambl Mladost. Pripreme za glazbeno – plesni nastup trajale su 3 mjeseca, a djeca su zajedno s odgajateljicama i učiteljicama sama izrađivala kostime i učila o našoj tradiciji i baštini.

Sve okupljene u ime Grda Samobora pozdravila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, a u ime Zagrebačke županije, zamjenik župana Hrvoje Frankić. Djeca su iz parka Dječjeg vrtića Izvor u Mlinskoj, formirana u tri kolone do Trga kralja Tomislava stigla iz tri pravca, a kako bi im bio nesmetan prolaz prema Trgu pobrinuli su se motoristi iz Moto kluba Stari grad. Samoborska policija pobrinula se da promet Trgom bude nakratko zatvoren te da djeca sigurno dođu do odredišta.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.