Ana Lenard s ekipom brončana na Prvenstvu Europe

13. svibnja 2018.
Komentari isključeni
684 Pregleda

Na 53. Seniorskom Prvenstvu Europe u karateu koje se održalo u Novom Sadu od 10. do 13. svibnja ženka ekipa u borbama u sastavu Ana Lenard, Marina Barac, Ana Marija Bujas Čelan i Alessandra Hasani ostvarila je još jedan veliki sportski rezultat osvojivši brončano odličje.

Do te toliko željene medalje djevojke su došle pobjedom u repasažnom susretu protiv Bugarske koju su savladale već u prve dvije borbe (Marina Barac i Ana Lenard) tako da se nije ni morao raditi meč na trećoj ploči. Ova pobjeda pokazuje koliko je u biti bila nadmoć hrvatskih samurajki u ključnom meču za odličje.

U prvom kolu prvenstva Europe Hrvatice su bile bolje od Austrijanki ( 2:0) , ali su u drugom kolu morale priznati Švicarkama (kasnije prvakinje) da su bolje te su izgubile rezultatom 0:2.

Švicarska je u narednim mečevima bila vrlo nadmoćna te je ušla u finale te je dala priliku Hrvatskoj da se pokuša domoći brončane medalje kroz repasaž.
Hrvatice su tu priliku itekako dobro iskoristile te su redom pobijeđene reprezentacije Švedske, Slovačke i na kraju Bugarske.

Veseli što je ovom velikom sportskom rezultatu članica Karate Kluba Samobor Ana Lenard dala veliki doprinos te je u svoju bogatu arhivu sportskih trofeja nadodala još jednu europsku medalju.

Ani to na žalost nije uspjelo u pojedinačnoj konkurenciji gdje je zapela u 2. kolu izgubivši meč od predstavnice Bugarske nakon neodlučenog rezultata 3:3 , ali u takvim situacijama pobjeđuje onaj koji je prvi uspio napraviti bod, a to je ovog puta bila Bugarka Goranova.

Ana je u 1. kolu bila bolja od Slovakinje Suchankove pobijedivši je rezultatom 2:0.

Na 53. prvenstvu Europe u Novom Sadu je sudjelovalo 532 sportašice i sportaša iz 52 države.

U Novom Sadu hrvatski karate je nastavio svoj niz uspješnosti osvajanjem četiri odličja – dva srebra i dvije bronce ( Ivan Kvesić do 84 kg, Alessandra Hasani do 55 kg, A.M.Bujas Čelan preko 68 kg i ženska ekipa u borbama) čime je potvrdio svoju kvalitetu i kontinuitet uspješnosti na najvećim sportskim natjecanjima.

D.Š.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.