Dječji vrtić Izvor obnovio EKO status !

12. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.388 Pregleda

Državna svečanost Ekoškola održana je jučer u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu.

Dječji vrtić Izvor kao prvi predstavnik Ekoškola u Samoboru, obnovio je svoj status međunarodne Ekoškole po treći puta, te s ponosom stekao Brončani status.

Ove je godine prestiž Zelene zastave dobio uz Mlinsku i centralni objekat u Krklecovoj.

Vrtiću je uručen i certifikat za sudjelovanje u projektu “Veliki lov na biljke”.Zaslužili su ga djeca i djelatnici objekta u Mlinskoj.

Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Veliki lov na biljke namijenjen je djeci u dobi od 5 do 11 godina, a glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje. Projekt se temelji na odgojno-obrazovnim principima Zaklade za odgoj i obrazovanje (FEE), a sadrži i praktični dio, aktivnosti koje se temelje na materijalima razvijenim u Royal Botanic Gardens, Kew. Organizatori projekta su Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) i Toyota Motor Europe zajedno s The Royal Botanic Gardens, Kew te nacionalnim koordinatorima programa Ekoškole u zemljama sudionicama.

Svečanosti podizanja Zelene zastave planirane su krajem svibnja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.