Dan Europe proslavljen i u Samoboru!

12. svibnja 2018.
Komentari isključeni
641 Pregleda

Dan Europe koji se inače obilježava 9. svibnja, danas se slavio i u Samoboru. Prigodan program pod sloganom ‘Ponosan na kulturnu baštinu” na Trgu kralja Tomislava priredio je Folklorni ansambl Mladost koji se publici predstavio s narodnim samoborskim pjesmama i tradicijskim plesovima, a samoborske popevke “Tebe lepo ja pozdravlam” te “Samobor je lepi varoš” otpjevala je Klapa Poj.

Djeca su uživala u tradicijskim igrama pa su tako nosili drveno jaje u žlici, kuhačom su vrtili metalne kolutove te se trudili žlicom pokupiti krumpire s poda.

Današnji program bio je prilika i da se nauči pokoji plesni korak tradicijskih plesova, a nakon prigodnih radionica ponovno su zapjevali “Mladostaši” i Klapa Poj, a druženje je nastavljeno uz fritaju s jajima, domaćim špekom i porilukom.

U fritaji se našlo čak 776 jaja, jer upravo toliko godina broji naš Grad Samobor.

Programom proslave Dana Europe Samobor je pokazao da njeguje i čuva svoju bogatu tradiciju i kulturnu baštinu koja je dio europske baštine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.