Truck Trial atrakcija u Rakovom Potoku

11. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.146 Pregleda

Samobor će u subotu i nedjelju biti prvi hrvatski domaćin Europskom prvenstvu u Truck Trialu na motocross stazi Draga u Rakovom Potoku. Truck Trial je natjecanje u vještini vožnje kamionima na teškom terenu koje se održava već 28 godina. Ovogodišnjih 6 utrka održat će se u 5 europskih zemalja, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i po prvi put u Hrvatskoj.

Na utrci u Hrvatskoj očekuje se 30-ak timova, a natjecanje je podijeljeno na 10-ak različitih sekcija. Svaka sekcija pred vozače stavlja novi izazov svladavanja zahtjevnih i često atraktivnih prepreka. U ovom natjecanju vrijeme igra sekundarnu ulogu jer je mnogo važnije svladati ekstremne terenske uvjete, što preciznije i bez pogreške i skupljanja kaznenih bodova.

Oba dana natjecanje će se odvijati između 8.30 i 18 sati, a ulaz za gledatelje je besplatan.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.