Susreti četiri ogranka Matice na likovni način

11. svibnja 2018.
Komentari isključeni
903 Pregleda

Ogranak Matice hrvatske Samobor udomaćio je svoje kolege iz ogranaka Jastrebarskog, Svete Nedelje i Zaprešića na izložbi naziva Susret IV. U prostorijama Komunalca Samobor u petak, 11. svibnja predstavljeno je 30ak djela u različitim likovnim tehnikama kojima su autori i četvrtu godinu u nizu demonstrirali svoje umijeće stvaranja.

Okupljene umjetnike na početku je pozdravila tajnica samoborskog ogranka Lada Lokmer da bi potom o samim djelima govorio jedan od pokretača ovih likovnih susreta, Željko Nemec. Istaknuo je da je smisao Susreta da budu putujuća izložba koja nastaje u koegzistenciji i spoju talenata ogranaka Matice i to ne samo njihovih likovnih odjela, nego i svih ostalih, kako bi se stvorio jedan putujući paket ljepote. Okupljenima se obratio i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Sveta Nedelja Ervin Škacan izrazivši zadovoljstvo ovakvim vidom suradnje i zahvalu svim umjetnicima koji izlažu na Susretima IV uz poziv svima da se opet nađu kad dođe vrijeme i da Sveta Nedelja bude domaćin izložbe.

U glazbeno – literarnom dijelu programa susrete likovnih umjetnika Zagrebačke županije upotpunili su klarinetist Antonio Uremović te Zlata Bujan Kovačević koja je pročitala pjesme Kiparska akademija i Dan stvaranja i Vlasta Mažuranić koja je pročitala Jutro nad ravnicom. Izložbu je na koncu programa službeno otvorila potpredsjednica Gradskog Vijeća Maja Gračanin.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.