Samobor ponovno postaje cvjetni korzo

11. svibnja 2018.
Komentari isključeni
1.000 Pregleda

U nedjelju, 13. svibnja, u povodu Majčinog dana održat će se 4. Cvjetni korzo u Samoboru. Na njemu će nastupiti djeca samoborskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola odjevena u cvjetne kostime, a sinkronizirano, u zajedničkoj koreografiji, plesat će i pjevati hrvatske tradicijske dječje plesove i pjesme. Program je pod stručnim vodstvom uvježbavan u posljednja tri mjeseca, a djeca su sudjelovala i u izradi kostima.

Okupljanje 600-tinjak kostimiranih sudionika bit će u parku Dječjeg vrtića Izvor u Mlinskoj ulici od 10 sati i 30 minuta, a s Trga Matice hrvatske kreće se u 11.15 u tri smjera, Perkovčevom ulicom oko župne crkve, Perkovčevom izravno prema Trgu kralja Tomislava i Kleščićevom ulicom do Trga. Nakon dolaska na središnji gradski trg uslijedit će otvorenje Cvjetnog korza i plesni program.

Organizator Manifestacije je Folklorni ansambl Mladost, a pokrovitelji su Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Za vrijeme trajanja ove manifestacije na snazi će biti privremena regulacija prometa, u vremenu od 11 do 13 sati. Promet će biti zatvoren za sva vozila na Trgu kralja Tomislava, u Perkovčevoj ulici od raskrižja s Ivanščakovom do Trga kralja Tomislava te u Ulici svete Ane, od Franza Listza do Trga kralja Tomislava.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.