Radovi na kino dvorani napreduju prema planu

11. svibnja 2018.
Komentari isključeni
784 Pregleda

Nakon desetljeća čekanja, Samoborci će ove godine konačno dočekati preuređenu zgradu Hrvatskog doma, odnosno samoborskog kina.

Izvedeni su zahtjevni grubi građevinski radovi i sanacija problematičnih dijelova zgrade, a ovih dana postavljena je i čelična konstrukcija budućeg gledališta.

Radilo se i na rekonstrukciji sanitarnih čvorova te sanaciji podrumskog dijela zgrade koji će sada biti u puno većoj funkciji.

Trenutno se radi na razvodu elektro – instalacija i instalacija grijanja i velntilacije, slijedi nabava opreme, a kino stolci već su naručeni i u izradi.

Sama zgrada stara je 77 godina, zaštićena je od strane konzervatora kao dio povijesne urbane cjeline grada pa je i pristup njezinoj cjelovitoj obnovi bio itekako zahtjevan za sve sudionike u procesu izdavanja dozvola potrebnih za ovako opsežan projekt.

Iako se to izvana možda i ne primjećuje, radovi na uređenju samoborskog kina napreduju prema planu, a konačnim rješenjem zasigurno će biti zadovoljni svi kulturni djelatnici i nestrpljivi posjetitelji.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.