Novi javni natječaj za organizacije civilnog društva

10. svibnja 2018.
Komentari isključeni
464 Pregleda

Grad Samobor poziva organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području kulture, socijalne skrbi, zdravstva, neformalnog obrazovanja djece i mladih, skrbi o umirovljenicima te skrbi o osobama s invaliditetom kao i vjerske zajednice da se prijave za financijsku podršku programima/projektima koji doprinose razvoju navedenih područja i/ili za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju organizacija.

Organizacije civilnog društva mogu se prijaviti za financijsku podršku programu/projektu koji doprinosi promicanju kulture te financijsku podršku programu/projektu koji doprinosi jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz područja socijalne skrbi i zdravstva, neformalnog obrazovanja djece i mladih, brige i skrbi o umirovljenicima te skrbi o osobama s invaliditetom. Vjerske zajednice mogu se prijaviti za kapitalne donacije vjerskim zajednicama za radove na sakralnim objektima.

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 90.000,00 kuna, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.500,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 45.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata je 30 dana, početno s 10. svibnja 2018. godine, a završno sa 8. lipnja 2018. godine.

Svaka udruga može prijaviti više programa/projekata, ali za financiranje će biti odobrena prijava s najvećim brojem bodova.
Mjerila koja organizacije civilnog društva te vjerske zajednice moraju ispunjavati, dokumentacija koja se prilaže, postupak zaprimanja, otvaranja i pregleda prijava, kao i postupak procjene prijava, ugovaranje, donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava, podnošenje prigovora te indikativni kalendar provedbe ovog Javnog natječaja, detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje koje su dostupne na samobor.hr.

Sva pitanja vezana uz ovaj Javni natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adrese elektronske pošte: nikolina.puljic@samobor.hr (za projekte u kulturnim djelatnostima te za prijave vjerskih zajednica),ili silvio.ivan.zugaj@samobor.hr (za projekte iz socijalne skrbi i zdravstva).

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.