Školarci Samobora i Brežica u sportskim ogledima za Dan Europe

9. svibnja 2018.
Komentari isključeni
526 Pregleda

Proslava Dana Europe u našem gradu danas se obilježava i sportskim susretima učenika osnovnih i srednjih škola Samobora i Brežica. To su tradicionalni, svakogodišnji susreti Samoboraca i Brežičana na više razina, a ova školska sportsko-rekreativna druženja susjednih prekograničnih sredina održavaju se već četvrtu godine uzastopno.

Osnovna ideja susreta, koji je malom svečanošću u podne otvoreni u predvorju Sportske dvorane Samobor, prijateljska su natjecanja. Pozdravljajući sve okupljene o tome su govorili resorni gradski pročelnik Juro Horvat, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek i predsjednik Športne zveze Brežice Stanko Tomše. Osim u Sportskoj dvorani Samobor, natjecanja se danas odvijaju i u dvoranama osnovnih škola Samobor i Bogumila Tonija.

Kod osnovaca, u ženskoj odbojci i muškoj košarci naš grad zastupa Osnovna škola Samobor, a u muškom rukometu škola Bogumila Tonija. Brežičani su doveli učenice Osnovne škole Globoko u odbojci te učenike Osnovne škole Brežice u košarci i rukometu. Samoborke i Samoborce vode profesori tjelesne i zdravstvene kulture Saša Kolman, Hrvoje Štibohar i Zoran Rajčević.

Kod srednjoškolaca boje Samobora brane gimnazijalci u muškoj košarci i ženskoj odbojci te ETUŠ-ovci u malom nogometu, a nastupaju pod vodstvom profesora Verice Kumerički i Davora Munića.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.