Priča o Rudarima, utrci kamiona i nogometnom opstanku

9. svibnja 2018.
Komentari isključeni
857 Pregleda

Budući da su rukometaši Rudara iz Rudar pobjedom u posljednjoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi – sjever postali ne samo prvaci, već ponovno i premijerligaši, njihov uspjeh i veliko slavlje popratili smo reportažnim zapisom iz Ruda i razgovorom o tome s trenerom prve momčadi Hrvojem Štiboharom, igračima Tomislavom Brnasom i Andrejom Trčkom, sportskim direktorom i predsjednicom kluba Darijom Gaćom i Snježanom Hofer, tajnicom i predsjednikom Samoborskog športskog saveza Marijanom Radek i Mirom Kelečićem te dožupanom Zagrebačke županije Hrvojem Frankićem.

U razgovoru s hrvatskom moto-legendom Dragom Marovićem najavili smo veliki spektakl na stazi “Draga” u Rakovom Potoku, koja će 12. i 13. svibnja biti poprište prve ovosezonske utrke Europa Truck Trial, natjecanja u vještini vožnje kamionima na teškom terenu koje se održava već 28 godina.

Izvijestili smo i o svim aktualnim nogometnim rezultatima, a ponajprije o borbi nogometaša Samobora za očuvanje četvrtoligaškog statusa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.