Od nogostupa do društvenih domova

9. svibnja 2018.
Komentari isključeni
549 Pregleda

Započeli su radovi na sanaciji asfaltnog zastora nakon izgradnje kanalizacijske mreže u Zaprešićkoj ulici, a radove izvodi samoborski Komunalac. Isti izvođač radi i na sanaciji pješačke staze u Ulici 9. svibnja koja je zbog dotrajalosti predstavljala problem za pješake. Nakon izvedenih radova na izgradnji kanalizacije, u tijeku su radovi na sanaciji Ulice Andrije Bijankinija, Ulice Halaburščak i Ciglarske ulice koje izvodi Davor Inženjering iz zagreba, a na snazi je zbog toga i privremena regulacija prometa.

Radi se i u Petkovom Bregu gdje obrt Ivan gradi pješačku staze te u Samoborskom otoku, na sanaciji dijela prometnice kroz naselje. Osim toga, u tijeku je održavanje zelenih površina i košnja trave, čišćenje prometnica u naseljima, radovi na izgradnji polupodzemnih kontejnera te podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Ulaže se i u uređenje društvenih domova, pa su upravo završeni radovi na sanaciji krovišta na društvenom domu u Novom Selu Žumberačkom, radi se na unutrašnjem uređenju društvenog doma u Braslovju, a uskoro kreću i radovi na dovršetku izgradnje društvenog doma u Otruševcu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.