Žumberački vatrogasci skupštinom obilježili Mjesec zaštite od požara

8. svibnja 2018.
Komentari isključeni
688 Pregleda

U Mjesecu zaštite od požara aktivna je i Vatrogasna zajednica Općine Žumberak, pa je u nedjelju održala redovitu godišnji skupštinu u Sošicama. U prošloj godini ova je vatrogasna zajednica djelovala kroz 5 vatrogasnih društava (Kostanjevac, Oštrc, Kupčina Žumberačka, Petričko Selo i Sošice) s ukupno 247 vatrogasaca, od kojih su 112 izvršni članovi, 48 je pričuvnih, 7 počasnih, 72 pomažuća, a 8 ih pripada vatrogasnoj mladeži.

Skupštinu je vodio predsjednik Zajednice Zdenko Petretić uz tajnika Damira Delišimunovića, zapovjednika Josipa Mahovlića predsjednika vatrogasnog društva iz Sošica Zdravka Radića. Gosti skupštine bili su predstavnici susjednih vatrogasnih zajednica iz ppćina Krašić, Pisarovina i Klinča Sela te grada Ozlja, kao i načelnik općine Žumberak Zdenko Šiljak.

Na skupštini je jednoglasno usvojen plan rada za ovu godinu i finacijski plan, a na kraju zasjedanja dodijeljena su priznanja za predani rad starijim članovima Zajednice. U povodu blagdana svetog Florijana u sošičkoj župnoj crkvi sv. Petra i Pavla održana je prigodna misa za sve vatrogasce.

Milan Radić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.