Bronce za mlade plesne parove na Junior Dance Festivalu

8. svibnja 2018.
Komentari isključeni
685 Pregleda

Najmlađi hrvatski sportski plesači svojim nastupom u Team Match-u, koji je održan protekloga vikenda u Portorožu u sklopu međunarodnog natjecanja u sportskom plesu pod nazivom Junior Dance Festival 2018., došli su do postolja i zasluženih odličja. Jedino je Hrvatska na ovom natjecanju imala dva tima u najmlađoj kategoriji osnovaca do 11 godina.

Prvi tim Hrvatske, koji su činila dva plesna para, Vito Smoljanović i Vita Grahovac te Samoborac Dan Hude i njegova plesna partnerica Lara Musija, osvojili su broncu iza fantastičnih Rumunja i domaćina Slovenaca. Na peto mjesto plasirao se drugi hrvatski tim, Mato Ostružnjak s partnericom Hanom Sorić te Karlo Ostružnjak s partnericom Karlom Ivaštinović, pobijedivši talijanski tim. Ova četiri sportska plesna para svojim nastupom su pokazala da hrvatska ima veliki potencijal u najmlađim kategorijama, za što su posebno zaslužni njihovi treneri, naši sugrađani Ksenija Plušćec Quesnoit i Nicolas Quesnoit.

Osim spomenutog, održana su i pojedinačna natjecanja u svim plesnim disciplinama. Samoborac Dan Hude i njegova partnerica Lara Musija ostvarili su svoj najveći dosadašnji međunarodni uspjeh osvojivši šesto mjesto u jakoj konkurenciji 18 plesnih parova iz Slovenije, Estonije, Rumunjske, Irske, Mađarske i Hrvatske.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.