Fašnički likovi na vukovarskoj pozornici

Fašnička delegacija posjetila Vukovar

6. svibnja 2018.
Komentari isključeni
814 Pregleda

U okviru velike manifestacije “Svi zaJEDNO hrvatsko NAJ” koja od prošlog četvrtka traje u hrvatskom Gradu heroju Vukovaru, jučer je na obalama Dunava boravila i visoka samoborska Fašnička delegacija predvođena Srakom, Princom, Sucem i Fiškalom.

Fašnički likovi ukratko su, na svoj prepoznatljivo šaljivi način, upoznali gledateljstvo s tradicijom i običajima Samoborskog fašnika, a odlična ekipa Paučinara iz mjesnog odbora Pavučnjak, izvela je kratki scenski prikaz svog ovogodišnjeg nastupa na “Srakinoj rivijeri”, za koji su zasluženo nagrađeni.

Paučinari iz Pavučnjaka izvode svoj scenski nastup u Vukovaru

Nakon nastupa na središnjem trgu u Vukovaru, fašnička je svita posjetila Ilok, i uživala u prekrasnoj prirodi uz neodoljivo ukusne, autohtone gastronomske zalogaje.

Da jučerašnje gostovanje u Vukovaru bude savršeno organizirano pobrinule su se vrijedne i uvijek raspoložene djelatnice TZ Samobor Marijana Obad Slamar i Ivana Kokot, te “kapetanica Fašničke mornarice” Željka Vrbančić.

Zajednička fotografija Fašničke delegacije nakon nastupa u Vukovaru

Boraveći jučer poslijepodne u Iloku samoborska Fašnička svita imala je rijetku priliku vidjeti impresivni Dunavski kruzer koji je plovio prema Vukovaru. Prizor je doista bio fascinantan!

Dunavski kruzer u plovidbi pored Iloka

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.