Vatrogasci slave svoj Dan – na predanom radu zahvalili im i čestitali predstavnici grada Samobora!

4. svibnja 2018.
Komentari isključeni
516 Pregleda

Međunarodni je dan vatrogasaca i blagdan svetog Florijan, njihova nebeskog zaštitnika. Tim povodom u samoborskoj gradskoj vijećnici održan je prijem predstavnika Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora. Predstavnici grada zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić i Krunoslav Znika iz Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj u EU fondove tom su prigodom čestitali vatrogascima njihov Dan te im zahvalili na predanom radu.

“Ponosni smo na sve vatrogasce u Samoboru, a da cijenimo sve što radite pokazujemo ulažući u vatrogastvo” rekao je Željko Stanec i najavio da će u idućoj godini vatrogascima za 5% povećati sredstva za kupnju opreme. Rekao je i kako je bio na svim skupštinama Dobrovoljnih vatrogasnih društava te da se svi pohvaliti mogu marljivim radom te preciznim raspolaganjem s novcem, jer se točno zna u što je uložena svaka lipa s kojom raspolažu.

U ime vatrogasaca su gradskim čelnicima na prijemu i svim dosadašnjim ulaganjima zahvalili zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, Mladen Žitković i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora, Željko Košćica. Sve su građane pozvali da ove nedjelje u podne dođu u Jarušje gdje će biti održana pokazna vježba, a u povodu 50. godišnjice djelovanja tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva. Na vježbi će, uz Javnu vatrogasnu postrojbu, sudjelovati i vatrogasci DVD-a Bregana, Samobor i Grdanjci. Više poslušajte u današnjem Epicentru, od 16 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Ova družina sabotera nema ničeg dodirnog sa kreposnim kršćanskim mučenikom sv. Florijanom čije su kosti u crkvi sv.Križa u Poljicama gdje vrla družina nije došla prošle godine gasiti velike požare….