“Europa Truck Trial” u Rakovom Potoku

3. svibnja 2018.
Komentari isključeni
3.303 Pregleda

Popularna staza “Draga” u Rakovom Potoku bit će poprište prve ovosezonske utrke Europa Truck Trial natjecanja u vještini vožnje kamionima na teškom terenu koje se održava već 28 godina.

Od prve utrke 1990. godine u Francuskoj, ovo natjecanje odvija se po cijeloj Europi, od Litve na sjeveroistoku do Španjolske na jugozapadu. Ove godine planirano je 6 utrka u 5 europskih zemalja, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i po prvi puta u Hrvatskoj, i to u Rakovom Potoku 12. i 13. svibnja.

Dotjerivanje staze Draga za spektakularno natjecanje

Na utrci u Hrvatskoj očekuje se 30-tak timova, a samo natjecanje podijeljeno je na 8 do 10 različitih sekcija. Svaka sekcija pred vozače stavlja novi izazov svladavanja zahtjevnih i često atraktivnih prepreka.

U ovom natjecanju vrijeme igra sekundarnu ulogu jer je mnogo važnije savladati ekstremne terenske uvjete, što preciznije i bez greške (i skupljanja kaznenih bodova).

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.