Počinju radionice za izradu Gradskog programa za mlade

2. svibnja 2018.
Komentari isključeni
519 Pregleda

Udruga Pozitiva Samobor, Grad Samobor i Pučko otvoreno učilište Samobor, odnosno Bunker, u okviru projekta “Kad se mlade ruke slože”, koji se financira iz Erasmus+ programa, kreću u izradu novog Gradskog programa za mlade Grada Samobora. U sklopu projekta održat će se tri radionice s mladima, a prva od njih bit će sutra, u četvrtak, 3. svibnja, u Centru za mlade Bunker, s početkom u 9 sati.

Kroz cjelodnevno druženje, mladi će čuti više o lokalnom procesu donošenja odluka s posebnim fokusom na odluke od interesa za mlade, moći će se uključiti u raspravu o informiranju mladih i transparentnosti rada lokalne samouprave, saznati što je točno Gradski program za mlade i koji je njegov značaj te kako se aktivno uključiti i sudjelovati u demokratskom životu na lokalnoj razini.

Riječ je o najvažnijem lokalnom dokumentu koji odgovara na potrebe mladih te predviđa mjere i aktivnosti koje će se provoditi u Samoboru u cilju povećanja standarda života mladih. Namjera projekta je uključiti što veći broj mladih, čuti njihovo mišljenje te im dati glavnu ulogu u kreiranju Programa koji će predstavljati strategiju djelovanja Grada Samobora, Savjeta mladih te drugih organizacija i institucija koje rade s mladima.

Prethodni Gradski program djelovanja za mlade Grada Samobora donesen je za razdoblje do 2013. godine te je ovakva inicijativa stigla u trenu najveće potrebe definiranja smjernica, neposredno nakon otvaranja Bunkera te sve intenzivnijeg djelovanja udruga i drugih organizacija u provedbi aktivnosti za mlade.

Grad Samobor uspješno dokazuje da su mladi važan aspekt njezina djelovanja i da je potreban kontinuiran rad na ulaganju u njihovu budućnost. Jedan od primjera toga je i novootvoreni Centar za mlade Bunker, najveći takve vrste u Hrvatskoj, koji polako postaje središte okupljanja mladih u Samoboru, a pruža im mogućnost prijedloga i realizacije programa u području obrazovanja, osposobljavanja, mobilnosti, sporta i zabave.

Izradom novog Gradskog programa za mlade takvi će programi postati dio šire slike djelovanja na unapređenju položaja mladih u Samoboru, kao i poboljšanja njihove generalne dobrobiti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.