“Bogumilci” organiziraju županijsko natjecanje u atletici

2. svibnja 2018.
Komentari isključeni
535 Pregleda

Županijsko natjecanje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se sutra na Atletskom stadionu Mladost u Zagrebu. Organizator natjecanja je Županijski školski sportski savez u suradnji s Osnovnom školom Bogumila Tonija iz Samobora. Ovo natjecanje, najbrojnije i organizacijski najzahtjevnije, okupit će oko 600 osnovnoškolaca i srednjoškolaca Zagrebačke županije.

Učenici se natječu u kategorijama peti i šesti te sedmi i osmi razredni osnovnih škola te u kategoriji svih razreda srednjih škola, posebno djevojčice i dječaci, odnosno djevojke i mladići. Discipline za 5. i 6. razrede su 100, 200, 600 i 800 metara, skok u vis, skok u dalj, bacanje medicinke i vortexa te štafeta. Discipline za 7. i 8. razrede su 100, 300, 600 i 800 metara, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i vortexa te štafeta. Discipline za srednje škole su 100, 400, 800 i 1500 metara, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i štafeta.

Prvoplasirane ekipe sudjelovat će na državnom prvenstvu koje se održava u Splitu 9. i 10. svibnja. Startne će liste biti objavljene danas na mrežnim stranicama Osnovne škole Bogumila Tonija.

Ivana Golić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.