Godišnjica veličanstvenog Bljeska!

1. svibnja 2018.
Komentari isključeni
424 Pregleda

Danas je 23. godišnjica operacije Bljesak, vojno-redarstvene akcije Hrvatske vojske i specijalne policije, koja je započela na današnji dan 1995. godine kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac.

U skladu sa strategijom odmazde osmišljenom u Beogradu, kao odgovor na operaciju Bljesak, Republika Srpska krajina izvela je terorističke napade na civilne ciljeve u hrvatskim gradovima. Građani Zagreba, a i Samobora, s područja Sajmišta i Kolodvorskog naselja, te Svete Nedelje, odnosno Bestovja, napadnuti su raketama s kazetnim punjenjem, a građani Karlovca i Siska gađani su topničkim granatama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.