Praznik rada uz grah i pivo!

30. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.526 Pregleda

Međunarodni praznik rada sutra na 1. maj tradicionalno će se slaviti i u Samoboru. Samoborski SDP proslavu, od 10 do 12 sati , organizira kod samoborskog kina, na Trgu Matice hrvatske. Pozivaju građane da dođu na druženje, uz besplatan grah, pivo, sok i glazbu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  Ova perverzija sa grahom je poniženje za radnike.
  UZ PRAZNIK RADA:
  NE EKONOMIJI IZRABLJIVANJA – “Trebamo reći NE ekonomiji isključivanja i izrabljivanja. Ta ekonomija ubija. Postajemo, a da toga nismo svjesni, neosjetljivi na bolni vapaj siromašnih…” Papa Franjo, Evangelii gaudium 53,54).

 2. Avatar

  DRVODJELJIN SIN
  Kanili su ga poniziti. Smiješni učenjaci. Podrugljivo su ga nazvali drvodjeljinim sinom. U njihovim nadmenim glavama sv. Josip nije se našao vrijedan ni imena. Mudrost iz Isusovih usta bila je očigledna ali taštim učenjacima nedovoljna da joj se poklone. Znali su da Isus nije studirao niti na Oxford-u, niti na Cambridge-u, a niti do nogu velikog Gamaliela, poput sv. Pavla. Znali su to, i priznali, ali nisu mogli poreći njegovu mudrost. Umjesto poniznog odavanja priznanja “Drvodjelji” za izvrsno obavljenu ulogu odgojitelja, učenjaci su se sablažnjavali. Intelektualna oholost osljepljuje tašte ljude svih vremena da ne spoznaju istinu. Oni se uzdaju u vlastitu spoznaju, vlastitu mudrost, vlastito znanje, isprazno, gnozu, koja nema moć spasenja. Spasitelj stoji tu pred njima ali u njima nema ljubavi niti poniznosti da ga vide. Imaju oči da vide, ali ne vide! Za njih je Isus samo “drvodjeljin sin”, majka mu obična pralja, ili čistačica, svakako, riječ je o deficitarnim zanimanjima koja niti danas nisu na višoj cijeni. Josip i Marija uče nas istinskoj mudrosti, poštenom radu, otkrivajući nam rad kao sredstvo posvećenja. Rad je sredstvo posvećenja! Svaki pošten rad. Primili smo talente koje moramo staviti u službu ljudi bez obzira na zahvalnost istih. Kao voćka u voćnjaku koja daje plod ne pitajući hoće li ju ubrati dobar ili zao čovjek. Ona daje da bi preživjela. To je poslanje nas kršćana. Biti drvodjelje, pčelari ili saborski zastupnici, poštenim radom, u službi istine, u najvećoj poniznosti, proslaviti Boga. Ako nismo zaposleni, volontirajmo! Ne smijemo zakopati talente. Ne radimo samo za kruh zemaljski koji nam, da se razumijemo, treba, ali nam samo on nije dovoljan. Mi radimo za vječni život. To je dimenzija rada često zaboravljena. Posvetiteljska narav rada!
  Svima čestitam praznik rada sa željom da kruha bude za sve, i rada, a dugova što manje! Po zagovoru sv. Josipa, Drvodjelje! Fra Josip Blažević

 3. Avatar

  Pogani i nevjerni,
  kao korov u žitu,
  gutaju, i proždiru, Tvoju žetvu

  Učini Bože da narod Tvoj opstane,
  i suza sjetvena
  postane pjesma žetvena.

  antun matošević