Najnovije
Fašnik u Svetoj Nedelji (23. veljače 2020. 15:18)
Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta! (22. veljače 2020. 23:10)
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)

Profesionalni vatrogasci građanima otvorili svoja vrata!

28. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.260 Pregleda

S kojom sve opremom i vozilima raspolažu te koliko su vješti u spašavanju ljudi iz prometnih vozila i kako postupaju pri nezgodama s opasnim i lako zapaljivim tvarima pokazali su danas građanima u svojim prostorijama na području nekadašnje vojarne samoborski profesionalni vatrogasci.

Samoborski vatrogasci su tako tijekom svog Dana otvorenih vrata još jednom potvrdili da su vrlo vješti u poslu koji obavljaju.

Aktivnosti koje su vatrogasci provodili najzanimljivije su bile djeci koja su imala priliku isprobati vatrogasnu opremu te sjesti u vatrogasno vozilo i naravno uživo pratiti uživo gašenje požara i spašavanje unesrećenih.

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe traje danas do 16 sati.

Sve okupljene pozdravio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora Mladen Žitković rekavši kako je cilj ovog Dana otvorenih vrata educirati građane, upoznati ih s radom vatrogasaca te ih upozoriti na određene opasnosti koje se mogu dogoditi ako se s vatrom ne postupa oprezno i odgovorno.

“Ulaganje u vatrogastvo je ulaganje u sigurnost svih naših građana, sve što je Grad uložio proteklih godina u vatrogastvo je naša dužnost i mogu pohvaliti vatrogasce za sve što čine. Današnja manifestacija je odlična prilika da se najmlađi upoznaju s radom vatrogasaca i da se pridruže radu Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u budućnosti se možda odluče i profesionalno baviti vatrogastvom” – rekao je zamjenik gradonačelnika, Željko Stanec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Saboteri godine neumorni…samo djeci i možete biti važni…