Najnovije
Fašnik u Svetoj Nedelji (23. veljače 2020. 15:18)
Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta! (22. veljače 2020. 23:10)
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)

Počela terenska nastava u Samoboru!

28. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.289 Pregleda

U okviru projekta “Terenska nastava 21. stoljeća u Samoboru” danas je u parku kod Samoborskog muzeja i u prostoru muzeja održana prva dvosatna radionica za djecu s roditeljima te zainteresirane učitelje i nastavnike.

Terensku nastava održava se na inicijativu profesora s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Dalibora Paara, a s djecom su razne pokuse izvodili i terensku nastavu provodili njegovi studenti Karlo Lisica, Filip Šarc.

Koristeći suvremenu tehnologiju u nastavi micro:bitove bavili su se geologijom kao značajnim područjem u okviru znanstvenog obrazovanja, posebice vezano uz procese koji neprestano mijenjaju Zemlju i uvjete za život. Djeca su radila brojna mjerenja i pokuse što ih je posebno oduševilo. Od pokusa izvedeno je mjerenje magnetskog polja Zemlje, mjerenje gravitacijskog polja i mjerenje protoka Gradne, a kroz ove se radionice, kaže Dalibor Paar, nastoje demonstrirati vrlo velike mogućnosti terenske nastave i njena implementacija u nastavu.

Projekt se izvodi u suradnji Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti, Samoborskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta Samobor. Nizom radionica s različitim temama nastojat će se demonstrirati mogućnosti suvremene terenske nastave koja je u Europi značajan dio formalnog obrazovanja.

Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti će na svojoj Facebook stranici najaviti idući termin održavanja radionice i temu, a dobrodošla su sva djeca bez obzira na dob, ali i učitelji i nastavnici.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.