Kad bi se svi aktivirali, organizirali, educirali i volontirali…

26. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.165 Pregleda

U sklopu prvog Bunkerovog rođendana održavaju se i edukativne radionice. Stoga još jedna u nizu radionica Dječjeg foruma Grada Samobora, realizirana danas uz pomoć Volonterskog centra Kad bi svi…, šalje poruku mladima o važnosti međusobnog pomaganja i aktivnog građanstva. Provoditi kvalitetno slobodno vrijeme pomažući nekome, bilo u školi, bilo u susjedstvu, bilo u udrugama ili javnim institucijama i bez materijalne naknade, može biti sastavni dio života svakoga od nas.

Volontiranje potiče prosocijalno ponašanje, stjecanje različitih vještina, osobni razvoj i razmjenu iskustava. Zato su volonterski programi zanimljivi školama i osobama koje žele volontirati, upravo kao dio procesa cjeloživotnog učenja. Kroz volonterstvo se usvajaju praktična znanja koja se ne mogu naučiti kroz slušanje predavanja, a koja iziskuju aktivno uključivanje pojedinca.

Poruka da je volontiranje uzajamno davanje, priprema učenike na korištenje informacija koje posjeduju, integraciju ideja i priprema ih za stvaran život.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Eh, da je živ Enver Hodža ne bi u Samoboru bio samo jedan bunker, i “dobrovoljno moraš” volontera bilo bi kao u “bajci”…

 2. Avatar

  Bunker bi mogao doživjeti svoj vrhunac organizacijom “štafete”, pionira malenih i velikih (doduše malog rasta)kojih ima jako puno u Samoboru…
  Kakva bi to bila predstava…napušena “ljubičica bijela” prima od razdragane omladine stilizirani “pajser”

 3. Avatar

  pajser krešica bu kupil za lovu od kazića novi pajser koji buju nadobudni hssovci nosili u grad gosp krešici