Najnovije

Davor Orsag novi trener Samobora i predsjednik NK Samobor Ivica Karoglan nakon postignutog dogovora o suradnji (Foto: Daniel Cvetković)

Davor Orsag preuzeo Samobor!

26. travnja 2018.
Komentari isključeni
2.364 Pregleda

Nogometaši Samobora od danas imaju novog trenera. To je Davor Orsag, profesor nogometa, svojevremeno istaknuti nogometaš Rudeša, a nakon igračke karijere uspješni učitelj nogometaša Rudeša, Vrapča, Laduča, Savskog Marofa, Vatrogasca iz Zdenaca, juniorske i kadetske selekcije Španskog, te seniora Save iz Strmca.

Tijekom dosadašnjeg prvenstva IV NL-središte Zagreb Orsag je radio u Savi Strmec, čije je kormilo napustio nakon gostujućeg poraza u Stupniku, a sad je vrlo hrabro odlučio preuzeti samoborskog četvtoligaša kojem proljetos ne cvjetaju ruže.

Do angažmana Orsaga došlo je nakon neočekivane ostavke Svena Raića na dužnost trenera seniorske momčadi, i to samo nekoliko dana nakon što je u radu s prvotimcima zamijenio Dražena Ivančevića. Raić je s igračima odradio dva treninga i prvenstveno gostovanje kod Poleta u Buševcu, a potom, početkom ovog tjedna, mailom obavijestio Upravu kluba da podnosi neopozivu ostavku. Kao osnovni razlog odstupanja naveo je navodni izostanak potpore Izvršnog odbora njegovom imenovanju za trenera seniora, iako je od devet članova Uprave kluba osam glasovalo za njegovo ustoličenje, a tek jedan je bio protiv. Koji su pravi razlozi Raićevog iznenadnog odstupa, nakon što je pristao zamijeniti Ivančevića na vrućoj trenerskoj klupi, vjerojatno samo on zna, no nedvojbeno je ovakvim postupkom ismijao i izigrao ukazano povjerenje klupskog rukovodstva.

Pred novim trenerom Davorom Orsagom težak je zadatak očuvanja četvrtoligaškog statusa s mladom i neiskusnom momčadi kojoj je dodatno poljuljano samopouzdanje nakon nekoliko vrlo uvjerljivih prvenstvenih poraza. No kako sam kaže, kao pravi i dokazani sportaš, ne boji se ni najtežih izazova, te smatra da trenutni igrački kadar ima sposobnosti i kvalitete ostvariti zadani cilj. Novom treneru i svim prvotimcima NK Samobor najiskrenije želimo bolje dane, uspješnije rezultate i puno sreće u grčevitoj borbi za ostanak u ligi.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Prestani lagat i izbacivat vlastite frustracije samo zato jer imaš gdje.
    Jadan si Mislave

  2. Avatar

    Ovak nekaj još nismo doživeli za mojih četrdeset