Bibliobus u Svetoj Nedelji

26. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.419 Pregleda

Na parkirališnom prostoru pored Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja, odmah uz svetonedeljsku osnovnu školu, danas je otvoreno prvo bibliobusno stajalište na području Svete Nedelje. Svečano ga je otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, u pratnji ravnateljice Osnovne škole Anice Magdalenić. Projekt je to Bibliobusne službe Knjižnica Grada Zagreba i Grada Svete Nedelje kojim će svim građanima biti omogućena posudba knjiga uz godišnju članarinu u Knjižnicama grada Zagreba u iznosu od 50 kuna.

Ukupan knjižnični fond bibliobusne službe iznosi oko 65 tisuća svezaka knjižne i neknjižne (audiovizualne i elektroničke) građe. Do pet jedinica knjižne građe je moguće posuditi na rok od 30 dana s mogućnošću produženja, dok je do tri jedinice audioviuzalne i elektroničke građe moguće posuditi na rok od 14 dana, također s mogućnošću produženja.

Svakog drugog četvrtka, u terminu od 11 do 12.30 bibliobus će otvarati svoja vrata zainteresiranim korisnicima na parkiralištu DVD-a Sveta Nedelja u Svetonedeljskoj 19. Predviđeni datumi dolaska bibliobusa su 10. i 24. svibnja., 7., 14. i 28. lipnja. i 12. srpnja, a od 16. srpnja do 31. kolovoza bit će ljetna stanka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.