Samobor je lepi varoš – Gradska četvrt Gornji kraj-Hamor

25. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.148 Pregleda

Nakon obilaska nekoliko mjesnih odbora u samoborskoj okolici, zaustavili smo se i u jednoj gradskoj četvrti, najstarijem dijelu grada, u Gornjem kraju i Hamoru, nekadašnjem Mjesnom odboru Ferdo Livadić.

Novi predsjednik tog gradskog kvarta, Lovro Broketa, ispričao nam je kakvi sve komunalni problemi muče tamošnje žitelje, što se uspjelo riješiti u proteklom razdoblju, kako se rješavaju akutna i aktualna pitanja te kakvim će se komunalnim planovima voditi novoizabrano Vijeće Gradske četvrti do kraja svog mandata.

S obzirom na to da je proteklog vikenda na Vugrinščaku, koji je dio tog područja, održan još jedan, sedmi po redu Jurjevski krijes, o njemu smo razgovarali sa začetnikom te nove gradske manifestacije Damirom Dominom.

U tijeku je nova faza obnove kapele Svetoga Mihalja, a u pripremi i monografija o tom vrijednom sakralnom spomeniku kulture o čemu smo više doznali od župnika samoborske župe, prečasnog Davora Štuljana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.