IKEA povlači na popravak ELDSLÅGA plinska kuhališta zbog prekogranične emisije CO

24. travnja 2018.
Komentari isključeni
2.444 Pregleda

Zbog mjera predostrožnosti, IKEA povlači na popravak ELDSLÅGA plinska kuhališta kupljena prije 1. siječnja 2018. godine, nakon istrage nadležnih belgijskih tijela za nadzor tržišta. Riječ je o verziji plinskog kuhališta prodavanoj samo u Europi. Da bi se riješio problem, potreban je kućni posjet servisnog tehničara. Usluga je besplatna.

Zbog ljudske pogreške kod dobavljača, u brzom plameniku je ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida (CO) koje su iznad standarda EU tržišta. Istraga pokazuje da nema povećanog rizika od požara ili eksplozije. IKEA nije primila izvješća o incidentima.

Korisnici koji imaju ELDSLÅGA plinsko kuhalište kupljeno prije 1. siječnja 2018., pozivaju se da prestanu koristiti brzi plamenik postavljen u gornjem desnom uglu ploče sve dok se ne obavi tehnički servis. Svi ostali plamenici su sigurni za uporabu. Molimo kupce da kontaktiraju IKEA Službu za kupce 01/445-5444 kako bi rezervirali vrijeme za tehnički servis. Potvrda o kupnji nije potrebna. Učinit ćemo sve od sebe kako bismo smanjili vrijeme čekanja.

Sporni proizvodi prodavani su u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Češkoj, Hrvatskoj, Litvi, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj.

IKEA se ispričava zbog neugodnosti i zahvaljuje svim korisnicima na razumijevanju.

Za više informacija, posjetite www.IKEA.hr ili kontaktirajte IKEA na 01/445-5444.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.