Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Hrvatski judo savez nagradio “profectusovce”

24. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.747 Pregleda

U Hotelu Panorama u Zagrebu minulog je petka održana godišnja skupština Hrvatskog judo saveza na kojoj su najboljim natjecateljima i ekipama dodijeljena priznanja za proteklu 2017. godinu. Judo klub Profectus Samobor dobio je priznanje za drugo mjesto osvojeno u ukupnom poretku klubova na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje koje je održano početkom veljače prošle godine. Na tom natjecanju Lara Cvjetko, Lorena Štengl i Helena Vuković postale su kadetske prvakinje Hrvatske, a to je bio tek uvod u najbolju sezonu kluba.

Helena Vuković je u kolovozu 2017. godine u Čileu postala svjetska kadetska prvakinja u kategoriji preko 70 kilograma. Za osvajanje naslova svjetske prvakinja primila je priznanje Hrvatskog judo saveza te i za najbolju kadetkinju Hrvatskog judo saveza u kategoriji preko 70 kilograma.

Lara Cvjetko je naslov kadetske prvakinje Europe u kategoriji do 57 kilograma izborila u Litvi u srpnju prošle godine. Uz priznanje za klupski uspjeh, predsjednik kluba Damir Frlić, u njezino ime primio je i priznanje za najbolju kadetkinju Hrvatskog judo saveza u kategoriji do 57 kilograma.

Priznanja su dobitnicima uručili glavni tajnik Saveza Hrvoje Lindi i predsjednica Saveza Sanda Čorak.

Na skupštini je predstavljen i deveti broj Judo magazina, glasila Hrvatskog judo saveza u kojem su predstavljeni najznačajniji rezultati saveza u protekloj godini, a između ostalih i sjajni rezultati natjecateljica Judo kluba Profectus Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.