Najnovije

Samoborski plesni festival okupio više od tisuću plesača

23. travnja 2018.
Komentari isključeni
2.242 Pregleda

SamoPles Dance Challenge, plesno natjecanje za djecu do 16 godina u jazz dance-u, produkciji, lyrical jazz-u, modernom plesu i hip hopu, održano je u subotu 21.travnja, u Sportskoj dorani Samobor, a natjecalo se u grupama od četvero do dvanaestero osoba i formacijama od 13 do 30.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 650 plesača i još najmanje toliko njihovih voditelja, roditelja i pratnje. U Samobor su tako pristigli plesači iz Zadra, Osijeka, Novog Marofa, Varaždina, Karlovca, Zagreba, ali i Slovenije (Kopar, Maribor i Ljubljana), a najbrojniji su dakako bili plesači iz Samoborskog Plesnog kluba Point koji je zaslužan i za organizaciju ovog natjecanja i to u sklopu SamoPles Fest-a, samoborskog plesnog festivala koji se održava već treću godinu uz potporu Grada Samobora.

Festival je ove godine započeo 14. travnja s plesnom radionicom, revijom plesa i SamoPles Batlles, all style battleovima, te završio u subotu 21. travnja s plesnim natjecanjem, te je time obuhvaćeno više od tisuću plesača raznih plesnih stilova, te još toliko njihovih gledatelja i navijača.

Osim nagrada za najbolje u pojedinim kategorijama, podijeljene su i nagrade za najbolji kostim koreografiji “Igračke”, plesnog kluba Gesta iz Zadra, nagrada za najbolju koreografiju pripala je plesnom klubu “Transforma ” iz Zagreba s My sisters keeper, te nagrada za najbolji klub dodijeljena je plesnom klubu St.Art iz Karlovca. Nagrade su dijelile sutkinje natjecanja Virna Hošnjak iz Čakovca, Kristina Paunovski iz Rijeke i Tihana Strmečki iz Zagreba.

Plesni klub Point je ponosno predstavljao domaćina i završio natjecanje sa 13 pehara od sveukupno 15 prijavljenih koreografija i to 6 prvih, 4 druga i 3 treća mjesta, ali i organizacijom još jednog događanja koji stavlja Samobor na plesnu kartu Hrvatske i to pod jednim blistavim svjetlom.

Roberta Carić Štimac

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.