Samoborski “Bunker” slavi prvi rođendan

20. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.201 Pregleda

Najveći Centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, slavi svoj prvi rođendan, i to brojnim, zanimljvim događanjima od 22. do 28. travnja, a glazbeni šlag na rođendanskoj torti bit će koncert populerne grupe S.A.R.S.

Od službenog otvaranja 28. travnja 2017., pa sve do kraja prošle godine Bunker je posjetilo više od 19 tisuća posjetitelja koji su sudjelovali u nekom od 90 organiziranih programa, ili u svakodnevnom neformalnom druženju u prostoru s različitim zabavnim sadržajima tzv. Chill out zoni, te prostoru za učenje (Study room).

Velika rođendanska proslava započinje u nedjelju, 22. travnja u 17 sati radionicom Bunker 2.0, koja će okupiti gradske stipendiste i mlade ljude kako bi razgovarali o novim programima. Nakon toga u 19 sati slijedi besplatna projekcija trenutnog hit filma “Rampage: Totalni kaos.”

Od utorka, 24. travnja pogledajte izložbu fotografija “The best of…Bunker” koja će prikazati čime su se sve mladi bavili u posljednjih godinu dana. Istoga dana u 18 sati održava se predavanje “Stop vršnjačkom nasilju” koje organiziraju udruga Nova budućnost i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Srijeda, 25. travnja rezervirana je za okrugli stol “Mladi su naša sadašnjost, ne samo budućnost – iskustva i izazovi”, koji počinje u 11 sati, a okupit će stručnjake koji rade s mladima na nacionalnoj, županijskoj i gradskoj razini. Okrugli stol moderirat će „gradska cura“ Andrea Andrassy.

U srijedu navečer, od 20 i 30 besplatno uživajte uz Studio smijeha koji dovodi Udruga Pozitiva Samobor.

Četvrtak će biti posvećen volontiranju, pa će Volonterski centar na radionici u 10:30 sati okupiti djecu iz Dječjeg foruma, a kasnije toga dana na Bunkerovu pozornicu stižu državni pobjednici u suvremenom plesu čije nastupe pogledajte od 19 sati.

Petak i subota dani su za zabavu. U petak najprije slijedi zagrijavanje turnirom u Aliasu od 18 sati i DJ radionicom u 19 sati, a na kraju slijedi uživanicija u “Sway house partyju” od 21 sat.

Posljednjeg dana rođendanske proslave, u subotu 28. travnja, Savjet mladih Grada Samobora organizira malonogometni turnir “3 na 3” od 10 sati organizira Savjet mladih, a šećer na kraju velike proslave je koncert grupe S.A.R.S. od 21 sat.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Avatar

    Kad je 87. bila Univerzijada u Zagrebu, prilikom otvaranja ŠC “Jarun” zagrebački gradonačelnik Mato Mikić radosno ukliknuo : “Sad i Zagreb ima svoju Adu Ciganliju”….
    Tako i mi u Samoboru možemo reći za bunker,
    “Sad i mi Samoborci imamo svog Envera Hodžu”…