Najnovije

Langovci pobijedili u Kvizu Lektira!

20. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.427 Pregleda

Učenici šestih razreda iz samoborskih osnovnih škola: Samobor, Bogumil Toni, Milan Lang i Rude te iz OŠ Sveta Nedelja danas su snage odmjerili u Kvizu Lektira kojeg su treću godinu za redom organizirali književni i povijesni odjel samoborskog Ogranka Matice hrvatske.

Tema kviza ove su godine bile Šenoine “Povjestice” odnosno “Kugina kuća”, a nabolje znanje pokazali su Langovci iz OŠ Milana Langa u Bregani (Petra Jurišić, Patricija Mihelić i Erika Keliš). Drugo mjesto su podijelili učenici iz OŠ Rude (Radoznali upitnici – Leonarda Škiljan, Tea Nikl i Petar Jurišić) i OŠ Bogumila Tonija
(Tončeki – David Katačić, Borna Bulat i Vid Horvat). Treći su bili učenici OŠ Samobor (Samoborci – Matija Soldo, Ivor Dražić i Vito Glivetić), a četvrti učenici iz OŠ Sveta Nedelja (Ekači – Angela Blažević, Gabrijel Kovačević I Lucija Čakanić).

Učenici su kroz ovaj kviz provjerili svoje znanje o životu i radu Auguste Šenoe, naučili nešto novo te se dobro zabavili. Kvizom su zajedno sa samoborskim Ogrankom Matice hrvatske obilježili 180. godišnjicu rođenja Augusta Šenoe.

Kviz je održan u prostorijama samoborskog Ogranka Matice hrvatske, na Trgu Matice hrvatske 5, a vodile su ga idejne začetnice Lada Lokmer i Sandra Sinković.

Ova programska aktivnost Ogranka MH Samobor pokazala se kao odličan program u smislu poticanja i razvijanja navike čitanja, učenja kroz igru, upoznavanja učenika iz drugih škola, druženja, širenja znanja i promicanja obrazovnih sadržaja kod djece i mladih. Program se odvija zahvaljujući potpori grada Samobora, a svi su sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje u kvizu te prigodne darove.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.