Roko Cirnski zavrijedio broncu na državnom prvenstvu

19. travnja 2018.
Komentari isključeni
858 Pregleda

Najbolji i najuspješniji među samoborskim karatekama na državnom prvenstvu u borbama za mlađe uzraste u Lučkom, bio je minulog vikenda Roko Cirnski u kategoriji učenika do 34 kilograma koji je nakon tri uvjerljive pobjede zaustavljen u polufinalu. Roko je u zadnjoj sekundi plasirao udarac nogom u glavu koji bi mu donio finale, ali su suci donijeli dvojbenu odluku dosudivši prejak udarac pa je Roko morao u borbu za treće mjesto. Ono što je izgubio u polufinalu vratilo mu se u borbi za broncu jer je u zadnjim sekundama izjednačio rezultat i na kraju pobijedio sudačkim preglasavanjem 3:2.

Odlična je bila i Nikol Severec koja je tek nedavno počela natjecati se u borbama. Ona je kategoriji učenica s više od 44 kilograma uvjerljivo pobijedila dvije borbe, u četvrtfinalu je izgubila i ostala bez polufinala. Od ostalih Samoboraca Patrik Jednar je izgubio u trećem kolu dok su Borna Šunjić, Ana Terihaj, Mia Fauković, Neno Filipić, Vid Kralj Radulović svoj nastup završili već u prvim kolima.

Na natjecanju se okupilo 560 natjecatelja iz cijele Hrvatske i u oba dana prikazan je odličan karate.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.