Jeka drugačije zvuči

19. travnja 2018.
Komentari isključeni
901 Pregleda

Proteklog vikenda Samobor je bio dom zborašima iz Međimurske županije. U crkvi Svete Anastazije u nedjelju je u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Jeka i gostiju župnog zbora crkve Svetog Antuna Padovanskog iz Čakovca održan koncert duhovne i svjetovne glazbe. Gostima je pripala čast otvoriti koncert i nastupiti s pjesmama koje obilježavaju ovo pouskrsno vrijeme, a na kraju svoga dijela programa izveli su svojevrsnu himnu svoga kraja -Međimurje kak si lepo zeleno.


 
Nakon njihova nastupa Hrvatsko pjevačko društvo Jeka je nastavilo program skladbama koje su nove i drugačije od repertoara za koji smo navikli. Izveli su skladbe Claudia Monteverdia –Lasciate mi morire za mješoviti zbor, Cesara Franka-Panis Angelicus za solista i zbor, gdje je sve okupljene u solo dionici svojim prekrasnim glasom i veličanstvenom izvedbom oduševila sopranistica i članica zbora Irena Kapor, a po prvi put je i izvedena skladba Ludovica da Vittoria – Ave Maria, također za solo i mješoviti zbor.
 
Okupljene u publici i zboraše pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić pozdravivši uspješnu suradnju među zborovima i pohvalivši razvijanje međužupanijskih odnosa i razmjenu tradicije i običaja kroz glazbu. Gostujućim pjevačima podijeljeni su prigodni samoborski tradicijski darovi. Uz samoborskog župnika koncertu je prisustvovao i župnik crkve Svetog Antuna Padovanskog.


 
Zahvalu za trud, upornost i marljivost te čestitke na organizaciji svom zboru uputio je njegov umjetnički voditelj Maksimilijan Borić, napomenuvši da je zbor ušao u neko novo vrijeme u kojima se bitno mijenja dosadašnji repertoar, uvode nove skladbe, a mijenja i postava zbora te pozvao sve koji žele nastupati, pjevati i sudjelovati u radu jeke da im se pridruže.

Za kraj nastupa zboraši su zajednički izveli prekrasnu skladbu Marka Vukasovića Kraj kapele Svete Ane.

Koncert je financijski potpomogao Grad Samobor, a organizacijski i samoborski župnik, prečasni Davor Štuljan.

Gordana Naglić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.