Naklavireni na slona uživali u muziciranju Lane Genc

18. travnja 2018.
Komentari isključeni
917 Pregleda

Ciklus koncerata u Galeriji Prica nastavljen je Samoborskim ciklusom – Virtuosi u Centru za mlade. Glazbeno druženje neobičnog imena, Naklaviri se na slona, ponudilo je uživanje u sviračkim sposobnostima Lane Genc, mlade samoborske pijanistice s bogatom međunarodnom karijerom. Naziv koncerta aluzija je na Samoborsku udrugu roditelja za lokalne aktivnosti SURLA s kojom je u suradnji i organizirana glazbena večer u srijedovno kasno popodne u Info centru Bunkera.

Ovaj donekle intimni prostor uklopio se u najavu koncerta na kojem se trebala osjetiti obiteljsko-susjedska atmosfera, što zbog nastupa Lane Genc “na domaćem terenu”, što zbog poznatih lica u publici kao i zbog činjenice da je među posjetiteljima bio i znatan broj djece. Upravo je njima bio donekle i prilagođen program koncerta pa je tako Lana Genc prije svake izvedbe svojim neposrednim pristupom pojasnila kontekst skladbe i dala nekoliko informacija o autoru, a na repertoaru su bila relativno kraća djela Scriabina (Sonata u gis molu op. 19), Chopina (Nokturno u Des duru op. 27), Mozarta (3. stavak iz Sonate u A duru K 331), Liszta (Consolation) i Rahmanjinova (Preludiji u cis molu, gis molu i B duru).

Ovo je bila treća prilika u zadnjih godinu i pol uživati u majstorstvu samoborske pijanistice, iako je kroz njenu bogatu karijeru broj nastupa u Samoboru u stvari dosta malen. Naime, svoje sviračko umijeće Lana Genc je godinama dijelila s publikom velikih pozornica Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Europe, a uskoro je čeka i ponovni odlazak na turneju preko Atlantskog oceana.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.