Mario Vavro do tri medalje i dva rekorda

16. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.277 Pregleda

U slovenskom Kamniku od 13. do 15. travnja održano je streličarsko natjecanje Veronikin pokal, koje se boduje za Svjetsku rang listu. Uz sudjelovanje 104 streličara iz 19 zemalja Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor je u konkurenciji seniora sa složenim lukom osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, u timu postigao hrvatski i europski rekord te kao pojedinac dobio priznanje za najviše postignutih pogodaka u x-u.

U pojedinačnoj konkurenciji Mario je u kvalifikacijama  postigao rezultat od 709 krugova što je za jedan krug manje od državnog rekorda. Nakon kvalifikacija, pobjedama protiv dvojice Engleza i austrijskog streličara došao je do finala gdje se susreo s drugim hrvatskim predstavnikom Budenom, koji ga je pobijedio, a Mario se prvi put popeo na postolje po srebrnu medalju. U natjecanju mješovitih parova, Mario Vavro i Amanda Mlinarić, pobjedama protiv natjecatelja Islanda i Austrije, došli su do finala u kojem su pobjedom od 155:150 protiv slovenskog para osvojili zlatnu medalju. Hrvatska muška ekipa Vavro, Buden, Markeš, u meču protiv Belgije, postigla je 238 krugova što je novi europski i hrvatski rekord. U finalu im je protivnik bila reprezentacija Velike Britanije. Rezultat je bio na kraju 236:228 za Hrvatsku i treća medalja za Marija Vavru.

Ove medalje donose Vavri dodatne bodove za plasman na svjetskoj rang listi. Bila je to posljednja uspješna provjera njegove forme pred odlazak na Svjetski kup u Šangaj, kamo Vavro putuje 23. travnja.

Diana Koller

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.