Izložba plesnih fotografija za peti rođendan “balansica”

16. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.905 Pregleda

U prostoru Turističke zajednice Svete Nedelje u subotu je otvorena 2. izložba plesnih fotografija članica svetonedeljske Udruge Balans Code. Otvorenje je upriličeno u povodu Međunarodnog dana plesa koji se obilježava 29. travnja te 13. rođendana Balansa. Izloženo je 40-ak fotografija nastalih u razdoblju od 2005. do 2018. godine, uglavnom s plesnih produkcija i nešto manje s nastupa odnosno natjecanja.

Uz fotografije izložene su i solističke baletne haljine iz baleta Trnoružica koje je ustupio HNK u Zagrebu te su prikazani neki od plesnih kostima i rekvizita korištenih u koreografijama.

U umjetničkom dijelu programa nastupila je mezzosopranistica Martina Đurđević izvedbom Habanere iz opere Carmen, mlada samoborska violinistica Sarah Puškaš u pratnji malih “balansica” Lane Vidović, Marine Valenčak, Ree Petričko i Lane Kukolje te Fran Žuglić, mladi talentirani step plesač uz plesni ansambl Udruge Balans Code u sastavu Karla i Patricija Špoljar, Ana Josipa Dejanović, Lili Plečko, Elena Nives Kulaš i Paula Rančić.

Moderatorica programa Petra Habdelić prisutnima je pročitala ovogodišnju poruku za međunarodni dan plesa “Ples nema riječi, ali zato ima srce”, a zamjenica gradonačelnika Marija Hršak na kraju je službeno otvorila izložbu naglasivši da je oduševljena kvalitetom i umjetničkim dojmom programa.

Izložbu su pripremile umjetničke voditeljice Udruge Balans Code Sanja Krapinec Barbaro i Matea Petrić uz veliku pomoć i gostoprimstvo voditelja Turističko informativnog Centra Grada Sveta Nedelja Ivana Prgometa i stručne suradnice Turističke zajednice Monike Golubić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.