Najnovije
Samoborsko gorje zabijelio snijeg (18. ožujka 2019. 18:26)
Bistra slomila Samobor u smiraj utakmice (18. ožujka 2019. 16:17)
Protiv Zameta nije išlo (18. ožujka 2019. 16:15)
“Lavicama” bod u Rijeci (18. ožujka 2019. 16:07)
Povratak na drugo mjesto (18. ožujka 2019. 13:05)
Bez frke do sedam medalja (18. ožujka 2019. 10:05)

Knjižnica proslavila 118. rođendan uz francuske šansone

13. travnja 2018.
Komentari isključeni
693 Pregleda

Gradska knjižnica Samobor obilježila je u petak, 13. travnja svojih 118 godina djelovanja. Iako formalno rođendan knjižnice pada u nedjelju, po tko zna koji put samoborski su knjižničari odlučili izaći u susret svojim korisnicima pa su proslavu priredili u primjerenije vrijeme. Tako se na Odjelu za odrasle u petak navečer okupio velik broj prijatelja knjižnice koji su imali prilike uživati u Večeri francuske šansone uz grupu La Boheme.

– Knjižnica je je jedan od suosnivača Hrvatsko – francuskog društva prijateljstva i kroz godine je ugostila puno Francuza u ovoj knjižnici, od francuske senatorice, bivše veleposlanice, nekih francuskih filozofa i mislioca pa smo odlučili da ćemo ovaj put rođendan proslaviti uživajući u klasičnoj francuskoj šansoni – pojasnila je uvodno ravnateljica Gradske knjižnice Samobor Mirjana Dimnjaković. Naravno, rođendansku priliku je iskoristila kako bi prije svega izrazila zahvalnost brojnim vjernim korisnicima.

– Vrlo smo postojani, ne mičemo se iz ovog prostora već više od 20 godina, ali što se tiče drugih stvari vrlo smo aktivni, svake godine smo sve bolji i sve više napredujemo. Tako mogu reći da smo prošle godine upisali više od 400 novih korisnika, imali 1000 posudbi knjiga i knjižne građe više, kao i 700 posjeta korisnika knjižnice više. Uporni smo, trudimo se, radimo i svake godine slavimo rođendan na drugi način, a ove godine su s nama grupa La Boheme i njihov vokal Radovan Prstačić – najavila je kratko ravnateljica i prepustila središnje mjesto glazbenicima. Bili su Radovan Prstačić kao vokal i gitarist, Marjan Krajna na harmonici, Ranko Purić na bugariji, Pere Ištvančić kao svirač brača i basa te violinist Antun Stašić.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.