“Djeca i roditelji u sportu”

9. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.314 Pregleda

Da bi dijete na pravi način zakoračilo u svijet sporta, presudnu ulogu moraju odigrati roditelji. Njihova je misija ukazati djeci na pravilan razvojni put i onda kada to ona još nisu sama sposobna učiniti. Prvi korak je najvažniji, postave li se roditelji prema sportu ispravno, djeca će biti na najboljem putu da zavole sport.

Djeca koja se žale da njihovo bavljenje sportom ne zanima njihove roditelje, češće i brže odustaju i ne postižu vrhunske rezultate. Ipak, postoji i dio djece koja postaju ekstremno nervozna kad ih roditelji gledaju ili jako navijaju, a ako je i vaše dijete takvo, na vama je da poštujete njegovu želju i ne otežavate mu sportski razvoj. Želite li da dijete bude uspješno u sportu, budite otvoreni za djetetove emocionalne i intelektualne potrebe.

Roditelji djece koja su vrlo uspješna, pokazuju visoku zainteresiranost za aktivnosti svoje djece, potiču i nagrađuju dječji napor više nego same rezultate. Topli su i pružaju podršku čak i kad djeca čine pogreške. Za njih se može reći da su svojoj djeci osobni savjetodavci.

Želite li o svemu ovome saznati više posjetite radionicu “Djeca i roditelji u sportu – radionica za roditelje”, 19. travnja od 18 sati i 30 minuta u Bunkeru. Radionica je namijenjena roditeljima koji žele da im djeca zavole sport i vježbanje, a na njoj će o roditeljskoj ulozi kod malih sportaša govoriti psihologinje Ksenija Bosnar, Mia Masnjak i Ivana Herceg te kineziolozi Franjo Prot i Miroslav Hrženjak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.