Besplatni pregledi ranog otkrivanja melanoma

9. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.104 Pregleda

Zagrebačka županija nastavlja i u travnju sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na 6 lokacija na svom području. Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema utvrđenom rasporedu, a u Samobor u ljekarnu koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja u Samoboru dolaze 16. travnja. Telefonske rezervacije su obvezne, a za besplatan pregled u Samoboru treba nazvati broj 3363-262.

Tijekom ožujka ovaj se program provodio u ljekarnama u Bregani, Jastrebarskome, Mariji Gorici, Mraclinu, Samoboru, Strmecu Samoborskom i Svetom Ivanu Zelini, a ukupno je Županija u 2018. godini za tu svrhu osigurala 50.000 kuna.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi petu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan u 2017. godini programom ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože bilo je obuhvaćeno 540 osoba s područja Zagrebačke županije.

Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.