Vesela utrka za Slatke Samoborce

8. travnja 2018.
Komentari isključeni
2.024 Pregleda

Humanitarno-rekreativna Večernjakova utrka za djecu i odrasle, uz lijepo i pogodno proljetno vrijeme i suorganizaciju Grada Samobora, privukla je danas na prostor bivše samoborske vojarne više stotina ljudi, a u četiri utrke nastupilo ih je tristotinjak. Start i cilj svake utrke bio je ispred Bunkera.

U onoj glavnoj, za odrasle, na 5 tisuća metara, nastupila su 142 trkača. Istrčali su 7 krugova po 700 i nešto sitno metara, a najbrži je bio Ivan Maletić iz Novske u vremenu od 17 minuta i 18 sekundi. Drugo mjesto pripalo je domaćem trkaču Martinu Rešetaru s vremenom 18.57, a treće još jednom Samoborcu, Filipu Turku, čiji je rezultat bio 18 minuta i 59 sekundi. Kod žena najbrža je, s 21.14, bila Maja Perišić, drugo mjesto zauzela je Nika Rakić s vremenom 23.27, a treća je bila Renata Poljanac s rezultatom 24.45.

Prije ove građanske, održane su i 3 dječje utrke s oko 200 sudionika za uzrast od 3 do 14 godina u kojima je među najmlađima, na 200 metara, pobijedila Lara Matijević, drugi je bio Lukas Grubač, a treći Lucijan Lulić. Kod trkača na 500 metara trijumfirao je Niko Vlajčević, drugo mjesto pripalo je Steli Veseli, a treće Martinu Filipčiću. Na 700 metara pobjedu je odnijela Lorena Bartaković, drugi je bio Dalibor Stanić, a treća Nika Kovač.

Utrka je bila humanitarnog karaktera, pa će iznos od uplaćenih startnina, koje nisu bile određene već je svaki od odraslih trkača mogao priložiti koliko može i želi, biti doniran Udruzi za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom “Slatki Samoborci“.

Voditeljica cijelog programa bila je Renata Sopek, a nastupile su i mažoretkinje Kluba Unity S te plesačice samoborskog Plesnog kluba Point.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.