Podsused pobjednik, Samoborci četvrti

7. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.286 Pregleda

Košarkaši Podsuseda pobjednici su dvodnevnog Međunarodnog tradicionalnog juniorskog turnira za 1999. godište “Samobor 2018.”. U finaloj utakmici jučer su svladali momčad Brežica sa 68:48 i tako zasluženo, drugu godinu uzastopno odnose nagradu za pobjednika turnira, dok su se Brežičani, hedikepirani neigranjem ozlijeđenih igrača iz polufinalne utakmice zadovoljili i s odličnim drugim mjestom. Kod Podsuseda odlično su odigrali Brkić sa 17 i Jurić s 14 koševa. Kod Brežica najučinkovitiji je bio Zendeli sa 16 koševa.

Domaćin turnira, momčad Samobora, na kraju je, kao i lani, zauzeo četvrto mjesto jer je u utakmici za treće poražen od ekipe Krškog sa 66:91. U pobjedničkoj ekipi iz Krškog nezaustavljiv je bio Leon Stergar, ubacivši čak 46 koševa što mu je s 33 koša iz polufinalne utakmice i ukupnim skorom od 79 koševa premoćno donijelo nagradu za najboljeg strijelca turnira. Kod Samoboraca najučinkovitiji je bio Karlo Filipović s 25 koševa.

Najboljim igračem turinira proglašen je Leon Jurić iz Podsuseda, a najbolji u tricama bio je Kristijan Iviček iz Samobora. Najbolju petorku turnira čine: Leon Jurić (Podsused), Dominik Šoštarko (Podsused), Karlo Filipović (Samobor), Denis Zendeli (Brežice) i Leon Stergar (Krško).

Zdravko Džimbeg

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.