Najnovije
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)
Jedna novozaražena osoba u Samoboru (5. kolovoza 2020. 11:37)
Slavimo u zahvalnosti (5. kolovoza 2020. 11:08)

JK Profectus želi uključiti još više djece s poteškoćama u program Judo za sve

3. travnja 2018.
Komentari isključeni
1.528 Pregleda

Judo klub „Profectus Samobor“ od rujna prošle godine provodi besplatni program „Judo za sve“ namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Zbog velikog interesa uskoro je formirana i druga grupa te su djeca podijeljena prema potrebama za pomoći u treniranju, a svako dijete ima svog asistenta, među kojima su i djeca bez poteškoća koja redovito treniraju judo u klubu. Na taj način se ruše predrasude prema djeci s poteškoćama, a ona se socijaliziraju u radu s djecom bez poteškoća.
Glas o kvalitetnom programu “profectusovaca” stigao je nedavno i do ekipe nagrađivane emisije Nove TV Provjereno. Jedan od roditelja polaznika programa pismom se obratio tv ekipi pa je priča o programu „Judo za sve“ i njegovom začetniku, treneru Matiji Frliću emitirana u četvrtak 29. ožujka i izazvala ogroman interes.
Osim kroz brojne komentare na društvenim mrežama, klub i trener Matija Frlić dobili su brojne upite zainteresiranih o programu od roditelja s djecom s poteškoćama u razvoja, pa do ljudi koji žele volontirati. Na žalost, mnogi roditelji ostali su razočarani jer su dvije grupe popunjene, a postoji i povelika lista čekanja. Klub je limitiran i prostorom i slobodnim terminima u svojim prostorima, a financiranje programa se provodi od prihoda kluba u redovnom sportskom programu.
U klubu se nadaju da će emisija i iskazani interes pomoći u rješavanju problema te da će se iznaći rješenje za uključenje što većeg broja djece s poteškoćama u program „Judo za sve“, javljaju iz Judo kluba Profectus.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.