Besplatni odvoz glomaznog otpada – na zahtjev

2. travnja 2018.
Komentari isključeni
2.983 Pregleda

Krupni, odnosno glomazni komunalni otpad u ovoj se godini na području našeg grada neće odvoziti kao proteklih godina putem organiziranih akcija odvoza u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, već s lokacije korisnika Komunalčevih usluga i to prema prethodno ispunjenom zahtjevu. Svaki korisnik imat će pravo na jedan besplatni odvoz glomaznog otpada iz svog dvorišta u vremenu od 1. travnja do 30. rujna tekuće kalendarske godine. Količina krupnog komunalnog otpada, koja se može besplatno predati na lokaciji korisnika javne usluge iznosi 5 m³.

Narudžba kontejnera obavlja se ispunjavanjem zahtjeva, koji korisnici mogu preuzeti na internetskoj stranici Komunalca ili na Info pultu trgovačkog društva. Ispunjene zahtjeve potrebno je dostaviti osobno na Info pult trgovačkog društva Komunalac, poštom na adresu Ulica 151. samoborske brigade HV 2, Samobor ili na e mail upiti@komunalac-samobor.hr.

Novi način odvoza krupnog (glomaznog) komunalnog otpada uveden je sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom i Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Što sve spada u glomazni otpad opisano je na web stranicama samoborskog Komunalca.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.