Slavimo Uskrs!

31. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.320 Pregleda

Sutra se slavi najveći kršćanski blagdan Uskrs – svjedočanstvo Isusove pobjede nad smrću i grijehom.

Danas na Veliku subotu u župnoj crkvi u Samoboru do 12 sati traje poklonstvo Isusu u grobu uz individualnu molitvu i pobožnost. Od 17 do 19 sati i 30 minuta molitva i pobožnost nad Isusovim grobom će se nastaviti, a Vazmeno bdjenje, u obje crkve, župnoj i franjevačkoj, počinje u 20 sati. Nakon tog čina bit će i blagoslov jela.

Raniji blagoslov jela odvijat će se danas poslijepodne po samoborskim kapelama i pokloncima i to prema sljedećem rasporedu: u 14 sati u Svetoj Heleni i na Gradišću, u 14.30 u Bobovici i na Dubravi, u 15 u Otoku i na Vratniku, u 15.30 u Gradni i Križetićima, u 16 sati u Slanom Dolu, u 16.30 u Kladju, u 17 u Mirnovcu i Smerovišću, a u 17.30 u Maloj Rakovici i na Vrhovčaku.

Blagoslov jela u samostanu časnih sestara u Gajevoj ulici bit će u 17 sati. Na Uskrs je blagoslov jela na svim prijepodnevnim misama, u župnoj crkvi još u 9.30 i 11 sati, a kod franjevaca u 9.30 i 11 sati i 30 minuta.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Da nemamo toliko finanSiranih (ne)vladinih NEprofitnih 😀 Udruga, Novosti, antihrvatskih medija, Documente, desetak jugoslavenskih Dektiva koje iz sjene još uvik drmaju i vladaju HRT-om, piratskih SPRDEX-INDEX portala, od HAVC-a na stotine milja bačenih Kuna, GONG-ovaca, B.A.B.A., parada ON-ONA-ONO milijarde Kuna bačenih u vitar …
    … od Izraela i strateških partnera smo za tu lovu uz 12 aviona mogli kupit i Nosač aviona !!! 😉
    E… Sritan Uskrs !
    Dražen Travaš