Neumorni Davor, primjer i uzor svakom sportašu

28. ožujka 2018.
Komentari isključeni
1.808 Pregleda

Davor Cipek, dugogodišnji član i bivši natjecatelj, a danas jedan od trenera u Karate klubu Samobor već 18-tu godinu besprijekorno obavlja dužnost tajnika Hrvatskog karate saveza.

Kao vrsni sportski djelatnik Davor je proteklih godina obnašao vrlo važne i odgovorne funkcije na velikim međunarodnim priredbama, a jedne od prvih  značajnijih dužnosti bile su uloge pomoćnika direktora organizacijskog odbora Prvenstva Mediterana u karateu u Rijeci (2002.) , te 2004. godine u organizaciji Prvenstva Europe za kadete i juniore.

Pomoćnikom direktora organizacijskog odbora 44.Europskog seniorskog prvenstva u Zagrebu imenovan je 2009. godine, i upravo je to natjecanje Europska karate federacija proglasila jednim od najbolje organiziranih do tada.

Od 2010. godine obnaša značajne dužnosti u organizacijskim odborima najvažnijih međunarodnih natjecanja Hrvatskog karate saveza – “CROATIA OPEN” i “GRAND PRIX CROATIA”.

Cipekov dugogodišnji rad i djelovanje u karate sportu prepoznali su i na međunarodnoj razini pa tako od 2013. godine obavlja dužnost pomoćnika Glavnog tajnika Europske karate federacije (EKF) Stjepana Čelana s kojim sudjeluje na svim važnim sastancima Izvršnog odbora Europske i Svjetske karate federacije, Mediteranske karate federacije i Karate federacije Balkana.

Od 2014. godine Davor se svojim radom  izuzetno ističe u Organizacijskom odboru Karate federacije Balkana na organizaciji službenih prvenstava, te u oganizaciji jedinog trening kampa i Svjetskog kupa za mlade Svjetske karate federacije koji se održava u Umagu.

Njegov neumorni rad i  vrhunska profesionalnost nisu prošli nezapaženo ni u najužem rukovodstvu Europske i Svjetske karate federacije pa je 2017. godine imenovan za tehničkog delegata EKF u Europskoj sveučilišnoj sportskoj federaciji (EUSA), a ove godine, na prijedlog Predsjednika Svjetske karate federacije, Davor je imenovan izvršnoim direktorom Organizacijskog odbora Kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu, te službenim tehničkim delegatom za karate sport na drugim Europskim igrama koje će se održati u Minsku, Bjelorusija 2019. godine.

Malo je sportskih djelatnika u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti da u međunarodnim federacijama svog sporta obnašaju vrlo uspješno tako važne funkcije kao što to čini Davor Cipek, i zato zaslužuje iskrene pohvale i čestitke. A uz sve dužnosničke obaveze još uvijek stigne, i u tome osobito uživa, odijenuti kimono te poučavati mlade članove KK Samobor osnovama karatea.

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.