Tisuću kuna za svako novorođeno dijete u Zagrebačkoj županiji

27. ožujka 2018.
Komentari isključeni
889 Pregleda

Zagrebačka županija dodijelit će za svako novorođeno dijete u 2018. godini tisuću kuna jednokratne novčane pomoći. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u pravilu u roku pd 4 mjeseca od dana rođenja djeteta, a krajnji rok za dostavu zahtjeva je 10. siječnja 2019. godine. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja, samohrani roditelj ili roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je hrvatski državljanin s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije u trajanju od najmanje godinu dana.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Obrazac Zahtjeva kao i sve dodatne informacije nalaze na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Ustrojstvo, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb. (ilustracija preuzeta s web stranice Zagrebačke županije)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.