“Profectusovci” u Požegi i Sarajevu

27. ožujka 2018.
Komentari isključeni
957 Pregleda

Proteklog vikenda natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor nastupili su na dva natjecanja. U Požegi se u organizaciji Judo kluba Judokan održao tradicionalni međunarodni judo turnir Požega Open na kojem je nastupilo 415 natjecatelja iz 46 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Srbije i Rumunjske.

Judo klub Profectus Samobor nastupio je s 6 natjecatelja u uzrastima mlađih kadeta i kadeta, a svi su se uspjeli popeti na pobjedničko postolje. U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja Nina Cvjetko, Antonio Hrkec i Ivan Lindić su u svojim kategorijama bili nezaustavljivi i osvojili su zlatne medalje. Dora Hrkec je u kategoriji do 57 kilograma u konkurenciji 11 natjecateljica izgubila finalnu borbu i osvojila srebrnu medalju, a Lovro Vitko u najvećoj muškoj kategoriji brončanu medalju. U uzrastu kadeta Andrija Klarić je u kategoriji do 55 kilograma osvojio zlatnu medalju.

U Sarajevu je održan Svjetski juniorski kup na kojem su boje Profectusa branili Marcel Škalec, Lara Cvjetko i Dominik Jurković. Lara Cvjetko je još kadetkinja, ali blizina natjecanja bila je prilika da se okuša i u starijem uzrastu. Ždrijeb joj nije bio lagan, pa je za polufinale Lara morala pobijediti dvostruku austrijsku prvakinju u uzrastu mlađih seniorki i panameričku kadetsku prvakinju. U polufinalu Lara gubi od Turkinje Mercan, koja je kasnije osvojila zlatnu medalju. U borbi za treće mjesto Laru pobjeđuje iskusnija Iva Oberan iz Dubrovnika, pa Lara Cvjetko osvaja 5. mjesto.

Marcel Škalec se natjecanjima svjetskog kupa vratio nakon ozljede i odmah pokazao da će se morati računati na njega. U prvom kolu kategorije preko 100 kg Marcel je pobijedio predstavnika Crne Gore, a u sljedećem gubi od iskusnijeg predstavnika Bosne i Hercegovine. U repasažu Marcel pobjeđuje Bugara Dimitrova, a u borbi za treće mjesto gubi od prvaka Kanade te isto osvaja 5. mjesto.

Dominik Jurković je u kategoriji juniora do 73 kg zabilježio jednu pobjedu i dva poraza, pa je ostao bez plasmana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.